Menu Catering

 ZUPY:

Rosół z makaronem
Krem borowikowy
Ukraińska Solianka
Krem porowy
Zupa serowa aromatyzowana białym winem
Krem brokułowy
Krem pieczarkowy

DANIA CIEPŁE
(5 gatunków mięs do wyboru, 3 porcje mięsa na osobę)
Filet drobiowy w jajku z zapieczonym serem i ananasem
Szaszłyki z polędwiczki wieprzowej z warzywami grillowanymi
Pieczona karkówka szpikowana czosnkiem
Schab nadziewany farszem cebulowo-ziołowym
Filet drobiowy nadziewany brokułami i serem w migdałach
Kotlet schabowy panierowany
Polędwiczka wieprzowa otulona boczkiem
Pieczone udka z kaczki
Roladka drobiowa nadziewana szparagami w szynce parmeńskiej
Schab z grilla faszerowany boczkiem i śliwką kalifornijską
Kieszonka drobiowa nadziewana farszem porowym
Pieczeń rzymska
Pierś drobiowa faszerowana szpinakiem i serem feta
Rolada wołowa z farszem staropolskim
Sakiewka z polędwiczki wieprzowej z grzybami
Roladka drobiowa z serem gorgonzola i suszonymi pomidorami
Schab nadziewany żurawiną
De volaille z masłem koperkowym
Roladka wieprzowa z pieczarkami
Filet z kurczaka w płatkach kukurydzianych z serem mozzarella
Delikatna rolada drobiowa z warzywami
Klopsiki wieprzowe z pieczarkami
Filet z łososia na duszonych porach
Roladki z miruny, grillowana cukinia i suszone pomidory
Kluski śląskie
Ziemniaki z wody
Kapusta zasmażana
Surówki z warzyw sezonowych

DESER
Murzynek czekoladowy z lodem waniliowym
Tiramisu
Waniliowa pana cotta z musem malinowym
Mus kawowy z likierem
Jabłko w cieście francuskim z lodem waniliowym
Creme brulee
Czekoladowy mus z mascarpone
Lody waniliowe w gorącym musie malinowym
Kawa mrożona z lodami i bitą śmietaną oraz likierem
Kompozycje z owoców filetowanych i drylowanych

PRZEKĄSKI ZIMNE (8 przekąsek do wyboru)
Biszkopt serowy nadziewany filetem drobiowym
Rolada drobiowo-wieprzowa nadziewana szynką w otulinie ziołowej
Szynka z nadzieniem chrzanowym w delikatnej galarecie
Melon otulony szynką parmeńską
Mus paprykowo-drobiowy
Roladki drobiowe faszerowane pieczarkami i szpinakiem
Roladka serowa z warzywami
Terrina z łososia otulona w plastrach cukinii
Roladki rybne z paluszkami krabowymi w norii
Schab faszerowany śliwką kalifornijską
Polędwiczka w koszulce orzechowej nadziewana żurawiną
Jajka faszerowane pastami rybnymi i serowymi
Rolada drobiowa w nori z czarnym sezamem i groszkiem
Pulpeciki drobiowe w zalewie octowej
Łosoś wędzony na grillowanej cukini z pastą chrzanową
Zapałki drobiowe w cieście japońskim
Roladki z tortilli z trzema nadzieniami
Koreczki oraz mini szaszłyki drobiowe z sosem koktajlowym
Tatar wołowy
Rolada szpinakowa z serem
Trójkąty drobiowo-wieprzowe
Łosoś w delikatnej galarecie z warzywami
Polędwiczka wieprzowa z suszonymi pomidorami
Stożki drobiowe z pieczoną papryką otulone w boczku
Biszkopt paprykowy z farszem śmietankowym
Tatar z łososia na ciemnym pieczywie
Pieczony boczek rolowany nadziewany musem żurawinowym
Paluszki drobiowe panierowane w płatkach kukurydzianych z sosem czosnkowym
Sushi maki i nigiri
Łódeczki z łososiem wędzonym, faszerowane serkiem śmietankowym
Polędwiczka nadziewana farszem drobiowym i szparagami
Mus drobiowy oraz szpinakowy w plastrach marchewki
Carpaccio z polędwicy wołowej aromatyzowane pieprzem cytrynowym
Pasztet drobiowo-wieprzowy w cieście francuskim i żurawiną
Grillowana cukinia faszerowana serem ricotta i pesto bazyliowym
Bliny ziemniaczane z łososiem wędzonym i kwaśną śmietaną
Karkówka pieczona z farszem drobiowym
Schab po kasztelańsku faszerowany musem chrzanowym
Deska serów żółtych i pleśniowych
Galaretka drobiowa
Ryba po grecku
Śledzie w śmietanie z rodzynkami
Rolmopsy
Sałatka azjatycka z sosem słodko-kwaśnym
Sałatka ananasowa
Sałatka selerowa z czerwoną fasolą
Sałatka gyros
Sałatka z kurczakiem wędzonym
Sałatka koktajlowa z krewetkami
Sałatka z kurczakiem w panierce bazyliowej i serem lazur
Sałatka makaronowa
Sałatka ze słonecznikiem
Sałatka brokułowa z fetą oprószona migdałami
Sałatka cezar
Sałatka hawajska
Sałatka tortellini
Sałatka warzywna

PRZEKĄSKA CIEPŁA
Pieczeń wieprzowa z sosem grzybowym podawana z ryżem
Mini lasagnez musem drobiowo-szpinakowym
Szaszłyki bałkańskie z sosem tzatziki
Gołąbki z kaszą pęczak w sosie grzybowym
Muszelki faszerowane mięsem, zapiekane w sosie beszamelowym
Delikatne gołąbki w sosie pomidorowym
Mini pizza z ciasta francuskiego i szpinaku, dressing czosnkowy
Quiche z boczkiem i porem na kruchym cieście
Pałki drobiowe nadziewane śliwką kalifornijską z sosem tao-tao
Łosoś w cieście francuskim z sosem cytrynowym
Cannelloni faszerowane mięsem drobiowym i szpinakiem
Ravioli z serem ricotta i szpinakiem, emulsja czosnkowa
Flaki wołowe
Boeuf strogonow
Zupa gulaszow

KOLACJA I
Grillowana pierś drobiowa na styl włoski
Pieczone pałki drobiowe
Golonka gotowana
Kaczka pieczona z jabłkami i żurawiną
Szaszłyki drobiowe z warzywami grillowanymi

Ziemniaczki pieczone
Frytki
Sałatka grecka z sosem vinigrette

KOLACJA II
Barszcz czerwony z pasztecikiem francuskim, krokietem lub paluszkami francuskimi z sezamem i słonecznikiem

Ostateczne potwierdzenie liczby gości 7 dni przed planowanym terminem przyjęcia

Uwagi: dzieci do lat 3 bezpłatnie
dzieci od 3 do lat 8, 50% ceny
ciasto, alkohol zakup we własnym zakresie

Dbając o zdrowie naszych gości oraz jakość świadczonych usług w naszym lokalu zastrzegamy wgląd do paragonów dotyczących zakupu alkoholu oraz ciasta.